Menu

Maritiem 2017

’s-Hertogenbosch is een stad die haar charme voor een groot deel aan het water dankt. Maritiem ’s-Hertogenbosch is een evenement dat al sinds 1977 om de twee jaar plaatsvindt in en rondom het water in het mooie Den Bosch. Dus ook dit jaar weer. En dat op 15, 16 en 17 september 2017.

Programma

Ook dit jaar is Maritiem ’s-Hertogenbosch weer dat wat je gewend bent. Maritiem heeft zich bewezen, dus dat behouden we. Het vertrouwde evenement vormt de rode draad met daar omheen veel nieuwe initiatieven. Elke editie kent Maritiem ’s-Hertogenbosch een veelomvattend en divers programma. Tijdens dit evenement is niet alleen de grootste collectie klassieke en traditionele binnenvaartschepen te bewonderen, maar bruist de binnenstad van de festiviteiten.

Gekostumeerd schippersbal
Donderdag 14 september 2017
20.00 – 24.00 uur

Gekostumeerd schippersbal in de Bossche Kelders, Visstraat 42a te ‘s-Hertogenbosch. Gratis toegang voor alle deelnemende schippers aan Maritiem ’s-Hertogenbosch. Je wordt verzocht je zoveel mogelijk in maritieme sfeer te kostumeren (zeerover, schipper etc. Muziek van het orkest Forever.

De Bossche Mossel
Vrijdag 15 september van 15.00 – 22.00 uur
Zaterdag 16 september en zondag 17 september van 11.00 – 22.00 uur

Wil je gezellig smullen op Maritiem ’s-Hertogenbosch 2017? Dit jaar voor de tweede keer in ’s-Hertogenbosch en de première op Maritiem ‘s-Hertogenbosch: de Bossche Mossel. Een gezellige combinatie van mosselen eten en ludieke acties, zoals ‘Vang de Bossche Mossel’, ‘de Bossche Mosselrace’, ‘oud-Bosch mosselsjoelen’, live muziek en entertainment! Kom langs in het Bossche Mosselpaviljoen om te proeven, te lachen en te genieten! Midden in het maritiem gebied: tegenover de JT Bioscoop op de hoek van de Orthenstraat, Jan Heinsstraat. Geopend tijdens de Maritiem ’s-Hertogenbosch-activiteiten.

Mini-Maritiem
Vrijdag 15 september van 17.00 – 23.00 uur
Zaterdag 16 september van 10.00 – 23.00 uur
Zondag 17 september van 10.00 – 17.00 uur

Mini-Maritiem op de Handelskade. Modelbotenclub Titanic presenteert zich met prachtige, minutieus nagebouwde modelboten vanuit de eigen club en bevriende verenigingen. Ook worden er verschillende demonstraties verzorgd.

Openingsconcert
Vrijdag 15 september
20.30 – 22.00 uur

Openingsconcert op het hoofdpodium voor de Citadel. Het openingsconcert wordt verzorgd door ‘Het Koninklijke Militaire Kapel ‘JWF’’  met Linda Wagenmakers.

Vuurwerkshow
Vrijdag 15 september
22.00 uur

Het openingsconcert van Maritiem ’s-Hertogenbosch wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow. Het vuurwerk zal vanaf verschillende locaties op en rondom de Citadel ontbranden.

Braderie
Zaterdag 16 september en zondag 17 september 2017
10.00 – 17.00 uur

Braderie voor kunst, hobby, oude ambachten, watersport, heerlijke, vaak exotische hapjes en drankjes op de feestelijk versierde kramen. Locatie: Zuid-Willemsvaart, Handelskade, Orthenstraat, Visstraat en Visrokerij op de kop van de Brede Haven (alleen zaterdag).

Waterfunplein
Zaterdag 16 september
10.30 – 15.00 uur

Met waterballen over het water rollen? Met een kano het water in roetsjen? Met een kabelbaan boven het water sjezen? Het kan allemaal op het Waterfunplein. Behalve allerlei waterspelen kun je er ook eten en drinken én is er een deejay.

Jeugdprogramma
Zaterdag 16 september
10.00 – 16.00 uur

Zeeverkenners groep Sint Joris heeft in samenwerking met de Stichting Maritiem ‘s-Hertogenbosch, Modelbotenclub Titanic en Jeugd Onderwatersport Vereniging Flipper een Postenspel ‘met een waterig tintje’ uitgezet over het hele Maritieme gebied.

Optredens van shanty- en visserskoren
Zaterdag 16 september
12.00 – 18.00 uur

Muzikale optredens door shanty- en visserskoren op het hoofdpodium aan de Zuid-Willemsvaart en op de verschillende podia in het Maritieme gebied, waaronder de Orthenstraat, de Visstraat, Korenbrugstraat en op de Binnenplaats van de Citadel.

Diverse muziekspektakels
Zaterdag 16 september
18.00 – 01.00 uur

Diverse muziekspektakels bij Royal in de Visstraat en bij Café den Burger in de Orthenstraat.

Zaterdagavondconcert
Zaterdag 16 september
20.15 – 22.00 uur

Het zaterdagavondconcert wordt verzorgd door de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch o.l.v. Sjef Ipskamp op het Maritieme Podium voor de Citadel. De presentatie is in handen van Tony Bodar. Solistische medewerking van diverse lokale artiesten.

Maritiem Jeugdorkest
Zondag 17 september
12.00 – 13.00 uur

Het Maritieme Jeugdorkest treedt op op het grote podium voor de Citadel. De jeugdmuzikanten van de Muziekvereniging Harmonie Union uit Nuland en de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch o.l.v. hun dirigent spelen voor je.

Popkoor Tune
Zondag 17 september
13.30 – 14.30 uur

Popkoor Tune uit Rosmalen onder leiding van Fred van de Grint, die zijn eigen arrangementen maakt, zingt swingende en sfeervolle pop- en rockmuziek uit de Top 2000!

Streetparade
Zondag 17 september
15.00 – 18.00 uur

Streetparade in de Korenbrugstraat. Een feestelijke happening met dweilorkesten die tussen het publiek door muzikale noten strooien in de Korenbrugstraat tot aan café Reinders.

Slotconcert
Zondag 17 september
15.00 – 16.00 uur

Het slotconcert van Maritiem 2017 wordt verzorgd door ‘Orkest De Laatbloeiers’.

Dit jaar hebben we diverse relaties gelegd met andere nautische evenementen:

o    Rubberenbotenparty;

o    Betrekken stadsstrand de Witte Sieb;

o    Zilte Zondag –> food event bij roeivereniging De Hertog;

o    Roeiwedstrijd op de Boschbaan;

o    Harbour party;

o    CitySuptocht;

o    Watersport gerelateerde evenementen op de Ertveldplas;

o    Leisure events die het water in de stad met de stad verbinden;

o    Symposia over de wetenschap en water.

Nieuwe initiatieven voor jong en oud. Nieuwe initiatieven om te bekijken en om te erVAREN.

Bekijk impressies van voorgaande jaren